O nama

Dom učenika srednjih škola kao vaspitno-obrazovna ustanova obezbeđuje smeštaj, ishranu, uslove za učenje, završavanje školskih obaveza i vaspitni rad; razvija i motiviše kulturni, zabavni i sportski život učenika, koji pohađaju školu van njihovog stalnog mesta boravka.

Zalaganjem kolektiva Doma, na čelu sa direktorom ustanove, nastoji se da se obezbede takve životne okolnosti u kojima će učenici pozitivno uticati jedni na druge, uspešno učiti i u skladu sa svojim potencijalima svestrano se razvijati i živeti punim životom mladog čoveka. Značajno je naglasiti da je ceo prostor Doma pokriven celodnevnim video nadzorom i prisustvom vaspitača.

Smešten je na periferiji Užica, u naselju Koštica, po kojoj često nazivaju i Dom. Od centra grada je udaljen 1000 metara ( oko 15-20 minuta hoda ). Od Doma do svih delova grada postoji stalna autobuska veza na svakih 30 minuta, a posebno je obezbeđen autobuski prevoz do svih škola i mesta gde učenici obavljaju praksu. Dom je omogućio besplatan prevoz.

Ovakav položaj Doma ima velike prednosti jer je izbegnuta gradska gužva , što omogućuje idealne uslove za živoz i rad učenika.

Objekti Doma su okruženi uređenim zelenim površinama i oplemenjeni dekorativnim cvećem. Dvorišni prostor ispred druge zgrade za smeštaj učenika upotpunjen je letnjom pozornicom koja je u funkciji održavanja kulturnih sadržaja, druženja i drugih slobodnih aktivnosti učenika.

PRISTUPAČNOST

Od Doma do svih delova grada postoji stalna autobuska veza na svakih 30 minuta, a posebno je obezbeđen autobuski prevoz do svih škola i mesta gde učenici obavljaju praksu

KOMFOR

Objekti Doma su okruženi uređenim zelenim površinama i oplemenjeni dekorativnim cvećem. Prostor je upotpunjen letnjom pozornicom i tereima za sve vrste malih sportova.

SIGURNOST

Značajno je naglasiti da je ceo prostor Doma pokriven celodnevnim video nadzorom i prisustvom vaspitača.