Успех наших ученика на регионалној домијади 2017. године

Posted By : administrator

Naš Dom bio je domaćin 21. regionalnog susreta domova učenika Zapadne Srbije u kulturno-umetničkom stvaralaštvu dana 01.04.2017. godine. Na takmičenju je učestvovalo 13 domova iz našeg regiona.

Učenici iz našeg Doma osvojili su 1. mesto u kategoriji dramski prikaz, izvodeći delo ” Srbaja 2117” autora, glumca Narodnog pozorišta u Užicu, Nikole Popovića. Ovim uspehom naši učenici plasirali su se na Republičku domijadu u Novom Sadu, gde su imali zapažen nastup. Dramska sekcija već drugu godinu za redom postiže veliki uspeh. Podsetimo se da je na prošlogodišnjoj regionalnoj domijadi u Šapcu dramska sekcija osvojila 1. mesto i time se plasirala na Republičku domijadu u Vrnjačkoj Banji na kojoj je osvojila 3. mesto.

U kategoriji folkolr naš Dom takođe je osvojio 1. mesto i plasirao se na Repubičku domijadu. Naši učenici izveli su “Igre iz Pirota” autora Gorana Paunovića.

Na izložbi učeničkih radova koja je postavljena u holu Narodnog pozorišta, radovi učenika sa likovne sekcije osvojili su 1. mesto u kategoriji likovna umetnost i priliku da svoje radove izlože na Republičkoj domijadi i revijalno predstave naš Dom, dok je umetnička fotografija zauzela 2. mesto.