РЕГИОНАЛНА ДОМИЈАДА У КУЛТУРНО – УМЕТНИЧКОМ СТВАРАЛАШТВУ 2018. ГОДИНЕ

Posted By : administrator

Na regionalnom takmičenju Domova učenika srednjih škola u Kulturno – umetničkom stvaralaštvu održanom 24.03.2018. godine u Kruševcu, naš Dom uzeo je učešće u kategorijama: dramski i poetski prikaz, etno, popularna i klasična muzika, folklor, literarno i likovno stvaralaštvo i izložba učeničkih radova.

Naši učenici postigli su neverovatan uspeh u sledećim kategorijama:

  • Dramski prikaz:

Treću godinu za redom učenici sa Dramske sekcije, u pratnji vaspitačice Nevenke Rmandić i glumca Nikole Popovića, osvojili su 1. mesto u kategoriji Dramski prikaz i time se plasirali na Republičku domijadu. Pored toga dobili su pohvale i specijalne nagrade žirija: učenica Sara Petaković za lakoću pokreta na sceni i glumac Nikola Popović za najbolji scenario prilagodjen srednjoskolcima. Delo “Jedna sasvim moderna bajka” koje je odnelo prvo mesto na ovogodišnjoj regionalnoj domijadi, treće je autorsko delo glumca Nikole Popovića specijalno napisano za takmičenje naših učenika na domijadi. Naši učenici nakon ove pobede pripremaju se za treće za redom učešće na Republičkoj domijadi koja će biti održana krajem aprila u Kraljevu.

  • Likovno stvaralaštvo i izložba učeničkih radova:

Izložba radova naših učenika u likovnoj umetnosti i ove godine kao i prethodne proglašena je za najbolju na ovom takmičenju i osvojila je 1. mesto, i priliku da i ove godine na Republičkoj domijadi učenici revijalno izlože svoje radove i predstave naš dom. U kategoriji likovno stvaralaštvo učenik Luka Ilić osvojio je 3. mesto i plasman na Republičko takmičenje.

  • Folklor:

Učenici koji igraju folklor ove godine predstavili su se koreografijom ” Igre Kosovoskog Pomoravlja” autora Gorana Paunovića i Ivane Cvetković osvojili  3. mesto.

Uprava i vaspitači doma zahvalili su se i pohvalili sve učenike za uloženi trud, zalaganje, postignut uspeh i način na koji su predstavili naš dom na ovoj kulturno – umetničkoj domijadi.